Tuesday, April 14, 2015

Tummat ikkunanpokat valkoiseksi

Ennen ja jälkeen
 Edellisen postauksen jälkeen ollaan tehty melko suuri pinta- ja vähän enemmänkin kuin pinta -remonttia. Mm. pikkuvessa meni uusiksi aivan totaalisesti lattiasta kattoon ja sinne asennettiin lattialämmitys. Valmis se on ollut viime syksystä asti, mutta rupesin sitä vielä hiomaan yhä ihanammaksi maalamalla sen ikkunan kehykset ruskeasta valkoiseksi.


Ja kyllähän siinä hommaa riittikin, vaikka en edes maalannut kolmilasisen ikkunan kaikkia mahdollisia puupintoja, vaan pelkästään näkyvimmät.



Ensin listojen, kaihtimen, kaihtimen pintaosien ja muiden nippelien poisto ja ikkunan peseminen pölystä ja hämähäkinseiteistä. Seuraavaksi hionta. En tiedä oliko 180 karheus paras valinta tähän, mutta tavallista ankeammin sujui hiominen. Pölyjen siivoamisen jälkeen pintaan tuli yksi kerros valkoista Tikkurilan Otex-otepohjamaalia, mikä levittyi todella epätasaisesti tummalle pohjalle. Sen päälle kaksi kerrosta Tikkurilan Maalarin valkolakkaa ja jokaisen maalauskerran välissä n. vuorokausi kuivumisaikaa välissä. Kahden valkolakkakerroksen välissä yritin hieman hioa pintaa, mutta maali ei tuntunut kuivuvan vuorokaudessa tarpeeksi, jotta olisi kestänyt kevyttä hiontaa, koska sitä lähti kerralla melko paksusti ja "rullautuvasti". Sen jälkeen annoin ikkunan kuivua 3 päivää aukinaisena.

Tänään rapsutin lasista valkoiset tahrat pois ja kiinnitin kaihtimet ja muut osat takaisin paikalleen. Ja onhan koko minun ihana rakas nätti pikkuvessa nyt aivan uuden näköinen! Vielä pitäisi hommata valkoiset kaihtimen muoviosat ja vaihtaa ne, niin sitten on valmista. Tästä saan voimaa jaksaa maalata tulevan kesän loppuun mennessä kaikki talon muutkin ikkunanpokat. Hetki siinä saattaa vierähtää, kun apulaisena on reilun vuoden vanha vintiö, joka karjuu jaloissa ellei saa leikkiä porakoneella tai olla sylissä :D

No comments:

Post a Comment